Project Opdracht

Aequor | Afscheidsbijeenkomst

Op 15 augustus 2015 droeg Aequor haar wettelijke taken over aan SBB. Jennifer is gevraagd om een bijdrage te leveren om op een constructieve manier vorm te geven aan het proces van afscheid van Aequor. De eerste stap in dit proces was een afscheidsbijeenkomst van 9 werknemers van Aequor. Deze mensen hebben lang dienstverband gehad en door deze bijeenkomst zullen we hun bijdrage in het licht zetten en hen bedanken.
Het is de wens van Aequor om ook tijdens deze gelegenheid een voelbare boodschap aan de achterblijvers mee te geven.

Programma

Documentairemaker en cameraman Gerald van Bronkhorst maakte prachtige profielen van de vertrekkende collega’s en deze vormden de ruggengraat van het programma. Collega’s zongen met eigen geschreven liedjes hun verraste collega’s toe, men werd geëerd voor hun bijdragen aan de organisatie en één van de vertrekkers sprak namens de hele groep over hoe dit afscheid door hen beleefd werd in een mooie en oprechte presentatie. De middag werd met inzicht, vaart en warmte geleid door Franca Pisanu, HR adviseur van de organisatie en mooi afgesloten met de vraag aan alle aanwezigen: Wat uit het hart van Aequor moet blijven bestaan en willen we doorgeven?

Mijn wens als klant om de vertrekkende collega’s te eren en tevens oog te hebben voor de achterblijvende collega’s, is daarmee geheel in vervulling gegaan.

Reacties

“Wat een fantastisch afscheid hebben we gisteren beleefd, heel zorgvuldig , integer en met zoveel aandacht voor de vertrekkende 60+ ers.
Dankjewel! Het deed me ook realiseren dat het eind van onze organisatie echt in zicht is.
Best confronterend, ik ben er een beetje droevig van. Dat zal voor velen gelden.
Hoe dan ook; nogmaals dank!! Well done”

“Leuk, mooi, grappig, fijn, bijzonder, voor iedereen aandacht, afwisselend programma, goed,
professioneel door film en trompettist uit Rotterdam, vertrek van alle collega’s tegelijk voelt als ‘het’ 1e officiële/concrete gevolg nav de bezuinigingen, vertrek van alle collega’s tegelijk voelt als ‘1’ van de vele concrete gevolgen nav de bezuinigingen”

“Heel graag wil ik jullie en alle anderen via jullie bedanken voor de mooie middag. Het was sfeervol en stijlvol, eigenlijk gewoon zoals Aequor is. Altijd een warm bad met fijne medewerkers.
Ik heb er het volste vertrouwen in dat ook aan “de achterblijvers” aandacht gegeven en zorg besteed zal gaan worden. Het hoort helemaal bij dit bedrijf.
Betrokkenheid van hoog tot laag.”

Iets voor jullie?
Bel/mail gerust.