Shakers

Shakers maken het mogelijk om betrokkenheid, nieuwsgierigheid en motivatie te creëren bij de doelgroep waar het om draait. Een digitale tool binnen handbereik om de temperatuur te meten bij de doelgroep. Cultuur, producten, nieuwe initiatieven. Onderwerpen waar je graag mensen die dicht op het vuur zitten over bevraagd en bij betrekt.

Shakers schudden even wakker, zijn grappig of prikkelend en stellen kort een vraag. Je kan direct antwoorden, zonder de invloed van je collega of leidinggevende.

Benader met Shakers elk individu persoonlijk, op een leuke & korte manier en mobiliseer de kracht en wijsheid van de groep!

Hoe werkt het?

Shakers prikkelen nieuwsgierigheid; zodra je een vraag hebt beantwoord kan je direct zien wat je collega’s hebben geantwoord. Shakers zijn slim, fun en mobiliseren the wisdom of the crowd.
Bekijk direct wat de directie vindt, de collega’s van de administratie of juist de buitendienst.

Toepassing

Hoe gebruik je Shakers tijdens een verbetertraject?

In een effectief verbetertraject wissel je live-bijeenkomsten af met Shakers. Zo kan je de uitkomsten van de shakers ook gebruiken ter voorbereiding van een live-sessie en vice versa. Bovendien hou je het onderwerp op de kaart tussen de live-sessies door. Het verandertraject blijft een onderwerp.

Reactie opdrachtgever

‘In 2013 hebben we, samen met Jennifer, een traject opgezet om bewustwording te realiseren van de aanwezige cultuur op de afdeling. Op een vasthoudende wijze helpt Jennifer je te komen tot de kern van de opdracht. Door haar kennis van (cultuur)veranderingen en door haar netwerk weet ze de juiste middelen en mensen in te zetten.
De bewustwording is gerealiseerd door te beginnen met “DIT Speelt”; voor de hele afdeling zichtbaar maken hoe wij met elkaar om gaan. Vervolgens hebben we middels creatieve workshop samenwerken en besluitvorming aangepakt.

Tussen de drie live-sessies werden collega’s via Shakers naar hun mening gevraagd over stellingen. De uitkomsten werden weer gebruikt als input voor volgende sessie. Hierdoor bleef iedereen tussen de sessies aangehaakt. Dit is voor de afdeling een uitstekend startpunt om de cultuurverandering vorm te geven.
Samenwerken met Jennifer is samenwerken met een professional.’

Roelof Woudstra – Sectiehoofd PO – De Nederlandsche Bank NV

Meer weten over Shakers?
Ga naar Digidash.nl